Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

de susu in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 12234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte gras
  • 6 lingurite potrivite de gris
  • 3 lingurite potrivite de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie si portocala
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • gem, dulceata
  • miere si nuci
  • stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte ca pe vremea bunicii:

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta si coaja de citrice. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris. Grisul nu necesita foarte mult timp de gatire astfel incat se va tine foarte putin pe foc mai ales ca se incheaga dupa racire. Mie imi place sa fie mai apos dar fiecare il face dupa preferinta. Pentru a nu face cocoloase grisul se pune treptat si se amesteca mereu, puteti folosi si telul. Servim cu scortisoara, dulceata sau stafide higratate in rom. Eu am folosit si varianta cu nuca si miere, am pus un rand de gris, un rand de miere si nuca prajita taiata bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte ca pe vremea bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

susu 1

10.03.2013, 12:29

chiar acum am mancat doua portii insa cel mai mult imi place simplu, adica fara gem, doar cu scortisoara pe deasupra

MotanLaOale 1

10.03.2013, 20:19

anamaria33 1

14.05.2013, 21:23

ce bine aratä

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bulion